Followers

Quick Survey

Hello reader2 sekalian,
sini saya nak buat sikit survey, nanti saya sediakan poll untuk genre mana yang korang nak saya tulis dan saya upload dalam blog. Saya taknaklah blog ni senyap ja :)
Please take your time sebab saya pun akan ambil masa saya juga untuk tulis apa yang korang nak. Enjoy voting :)

20 July, 2009

Spell 21 : Prince Vs Witch


Spell 21 : Prince Vs Witch

Imbas kembali..

“Moon..nak pergi mana lagi tu?!”

“Jogging!” Entah dari mana Moon mendapat jawapan,itu seketika kemudian Moon terus hilang dari pandangan mata.Keluar dari perkarangan banglo.Kereta tiada,terpaksa naik teksi.Tapi dompet tertinggal..tiada masa nak patah balik,terpaksalah naik kaki.


Tanpa menghiraukan kereta yang lalu lalang,Moon menyeberang.Selagi kaki kaut untu berlari,Moon tidak berhenti walau sesaat pun mala langkah semakin cepat menapis air hujan yang semakin lebat.Nasib baik tasik Yellow Left tidak jauh dari rumahnya,hanya emakan masa 1 jam 30 minit untu berlari.


Dari jauh Moon boleh melihat belakang Zero yang sedang duduk bersandar dikerusi.Moon memegang lutut sambil tercungap-cungap kepenatan.Mukanya pucat macam mayat.Asyik memerhati Zero sehinggakan tidak perasaankan kehadiran seseorang di sebalik pokok besar yang berdiri dihadapanya.


Baru saja Moon hendak melangkah,orang itu menyapa Moon.


“Please..dont go,” langkah Moon mati lalu berpaling kearah pokok.


“The Mask?kau buat apa kat sini?” Soal Moon seakan terkejut sambil meraup muka yang dipenuhi titisan hujan.The Mask membuka topeng dihadapan Moon,muka Zany jelas dimata Moon.Moon seakan hilang jasad sebentar.


“Abang…Zany?”


“Please..dont go,” belum cukup dengan kejutan yang Zany berikan kepadannya,timbul lagi satu persoalan darinya.


“But..why?”


“For Hanna’s sake..and for Gia..anak kami..jangan pergi..kalau Moon pergi,ada kemungkinan kami sekeluarga akan berpecah belah..kau tahu kami saling memerlukan..so,I beg you,don’t go,” Suara Zany seakan merayu.Moon terpana.Buat seketika,Moon tidak mendengar apa-apa,disekelilingnya senyap,cukup sunyi.Otaknya kosong!


“I beg you Moon!” Tidak cukup sekali,Zany menyuarakan lagi kata-katanya tadi.Kata-kata itu semakin menghimpitnya.


“I’m counting on you!” lagi sekali.Terasa 3 batu besar sekaligus menghentam tubuhnya sehingga menjadi leper.Moon kaku,seakan tidak bernafas.


Sebelum berlalu,Zany sempat menepuk bahu Moon seakan memberi peringatan.Moon bersandar dibadan pokok.Perlahan-lahan Moon meluncur terduduk disebalik pokok tersebut.Tersembunyi dari penglihatan Zero.


“Biar aku tak boleh jumpa dia.asalkan aku boleh menemani dia disini.Itu sudah cukup bagi aku,” Air matanya menitis seiring dengan air hujan.Lutut dipeluk erat.


Beberapa jam selepas itu,mereka masih disana.Bersama tapi berada dialam yang lain.Tanpa pengetahuan Zero.Hujan masih belum puas mencurah kebumi.Moon semakin kesejukan seperti mematah-matahkan seluruh tulang-tulangnya.


Tiba-tiba,datang seorang lelaki sambil berjalan bersama basikal dengan pakaian hujan warna kuning menyapanya.


“Cik?Ada apa?Kenapa duduk di sini?” Moon tersentak.Dia mendongkok sebelum memandang kearah Zero yang sudah memandang tepat ditempatnya.Tanpa menjawab,Moon segera bangkit dan melarikan diri.


*****


Peristiwa itu seakan meng’scan seluruh otaknya.Itulah yang sentiasa menjadi ‘peringatan’ kepadanya.Selalu menghimpit dia.Seakan ada tembok tinggi dan tebal tapi lutsinar yang boleh ditembusi dengan mata.Zero ada didepan mata tapi tidak boleh dicapai sama sekali.


Sudah 3 hari peristiwa dibumbung berlalu,Zero juga seakan akur dengan keputusan Moon.Tiada lagi sapaan dari Zero,sega-galanya bertukar asing.Tapi,Moon tidak merungut..itu juga adalah kemahuannya.


Moon melangkah masuk kedalam kelasnya,kelihatan Umi dan Mine sedang duduk berbual seperti sudah lama berkawan.Meja itu dihampiri.Beg diletakkan atas meja.


“Bual pasal apa?”


“Pasal band Zero,yang datang hari tu..hebat betul diorang,” puji Umi.Moon mencebik dalam hati.Kenapalah aku dengar juga nama si ‘kosong’ tu,rimas!


“Ooo…” Moon melabuhkan punggug dikerusinya.Tiba-tiba wajah Umi berubah.Moon mengerutkan dahi.


“Moon!” Moon menutup rapat matanya.Seakan kenal benar pemilik suara itu.Mine menoleh kebelakang.


“We need to talk!”


“About what?”


“Kita cakap kay belakang bangunan,sekarang!”


“Takmau..kalau nak cakap,cakap kat sini aja!” Dingin suara Moon.


“Kau nak aku tarik kau keluar?” Bunyi seakan mengugut.Umi dan Mine berpandangan.


“Now!” Tambah Zero lagi.Moon mengetap bibir.Zero sudah berlalu kebelakang kelas.Umi dan Mine memandang Moon seakan menyuruh Moon untuk berdiri dan pergi kebelakang bangunan.


“Apa?” Soal Moon bodoh.


“Pergilah..” Arah Mine.


“Taknak!”


“Kenapa?” Soal Umi pula.


“Moon!!” Mereka serentak tersentak dek panggilan Zero yang mengejut dari pintu belakang kelas.Moon mendengus geram.Moon seraya bangkit,hampir menjatuhkan kerusi dibelakangnya.


“Kalau aku tak balik dalam masa 10 minit,selamatkan aku!” Moon terus keluar

meninggalkan Umi dan Mine dalam persoalan.


“Meaning?” Mine dan Umi berpandangan.Adakah selamatkan dia dari Zero?atau selamatkan dia dari mengapa-apakan Zero?


“Apa??!” Soal Moon sebal sebaik saja dekat dengan pokok tempat Zero bersandar,disebelahnya ada sebuah meja buruk.


“Kau nak aku lepaskan kau?” Soal Zero.


“Ya!”


“Nampak kunci tu?” Soal Zero tanpa memandang wajah Moon.


“Emm..”


“Itu kunci pendua rumah aku..masih ingat perjanjian kita?you’re still mine..i mean maid..you also have 2 more days to complete your task!” Ternganga mulut Moon.Ingatkan dah lupa..sengajalah tu tak nak lepaskan aku..Moon mengumam dalam hati.


“Tak nak..lagipun benda tu dah lepas,” Cepat saja Moon menjawab.


“I knew it..aku tahu yang kau akan menolak oleh itu aku letakkan satu lagi syarat,”


“Ie..banyak betul syarat!” bentak Moon.


“Shut up!dengar dulu..aku akan lepaskan kau kalau kau bertarung dengan aku dan kalau kau boleh berikan aku satu tumbukan,I’ll let you go!”


“Nonsense!!Syarat jenis apa tu?lepaskan jalah aku..buat apa bertarung segala!”


“Sebab aku tak boleh lepaskan kaulah aku buat syarat ni..aku nak tengok sejau mana kesungguhan kau untuk melepaskan diri..seperti yang kau cakap hari tu,” Moon mendengus kecil.Apa betul kau nak lepaskan aku?You stupid Moon..apa sebenarnya yang kau harap lagi?


“So..you in or no..kalau tak,automatically..you’re mine!”


“I’m in..tapi pegang janji kau sebab aku akan menang!” jawab Moon pasti.Zero tergelak kecil.


“Okey..berusahalah..sebab aku tak pernah kalah,”


****


“Cepat!Cepat!Prince dan Witch bertarung digelanggang basketball!!” jerit seorang pelajar.Satu-persatu kelas dikhabarkan.Para junior dan senior berpusu-pusu keluar sebaik mendengar berita itu.Guru-guru yang sedang menulis dipapan tulis ditinggalkan begitu saja.


Derap langkah yang bertubi-tubi itu memanksa dia dan semua pelahar menjenguk keluar kelas,seperti ada latihan kebakaran,semau pelajar menuju ke gelanggang basketball.


Kelihatan Moon dan Zero berdiri ditengah-tengah gelanggang.Mata bertentangan,seperti ada arus eletrik yang menyambungkan mata itu.Masing-masing mengeluarkan aura.Hampir semua pelajar mengerumuni mereka.Termasuk Umi,Mine,Trisha dan Ami.Riuh-rendah dek bisikan pelajar.


Keadaan yang tadinya cerah,beransur mendung.Entah disebabkan aura siapa,Puteranya atau Perempuan sihir itu?Awan hitam berarak berkumpul disekeliling kawasan sekolah,seperti hanya sekolah itu yang berawan gelap,tempat lain,semua cerah.Awan yang membentuk itu telah mencurahkan hujan renyai.Seketika kemudian,hujan pun menjadi lebat.Para pelajar berlari bertempiaran mencari tepat perlindungan,tapi tiak memaksa mereka untuk masuk kedalam kelas .


Guru-guru yang mahu menghalang pertarungan itu,sama sekali tidak boleh mendekati mereka.Ada sesuatu yang menghalang langkah mereka.


Moon dan Zero langsung tidak kisah dengan hujan dan kilat yang

memancar.Persepakatan itu harus dilakikan sekarang,kalau tidak persetujuan itu tidak tercapai.Pertarungan perlu diteruskan walau apa pun yang terjadi.


Zero mengelurkan isyarat tangan tandan perlawanan bermula.Tanpa menunggu masa,Moon memulakan langkah,pantas.Tapi Zero boleh menapis semua serangan Moon dengan mudah.Segala yang telah Moon pelajari,dimasukkan dalam pertarungan itu.Ia seakan antara hidup dan mati.


Hujan semakin lebat,tapi itu tidak menghalang mereka utuk terus bertarung.Lebih tepat lagi,Moon yag bertarung,Zero hanya sekadar menapis serangannya.Nafas Moon kini sudah tidak stabil,dia langsung tidak boleh menyentuh Zero,walau sehelai rambut pun.Pertarungan itu lebih susah jika debandingkan perlawanan atas gelanggang taekwondo atau karate.Tapi,berlainan pula dengan Zero,nafasnya terkawal masih stabil.Apa tidak,sejak kehilangan Zany,Zero dilatih oleh bodyguard-bodygaurdnya yang berpuluh itu,seorang satu mengajar satu aliran.Zero are the perfect one.



If you're not the one then why does my soul feel glad today?
If you're not the one then why does my hand fit yours this way?
If you are not mine then why does your heart return my call?
If you are not mine would I have the strength to stand at all?


Tiba-tiba,Zero mendapat satu peluang yang terbuka dibahagian bahu kiri Moon.Serta merta bahu Moon di jurus.Zero tidak menggunakan sepenuh kekuatannya,dia hanya menggunakan 20% dari seratus.Kalau tidak,Moon mungkin mendapat kecederaan yang parah.Ia digunakan dalam ju-jitsu.


Walaupun begitu,bahu itu tetap terasa kebas.Bekas jurusan itu dipegang.terasa kebas.


Do I have to hurt my girl to be together with?aku tak rasa Moon bahagi dengan cara begini..melihat Moon yang bersungguh-sungguh untuk melepaskan diri membuatkan aku lemas,dan itu memaksa aku untuk melepaskan dia.

I don't wanna run away but I can't take it, I don't understand
If I'm not made for you then why does my heart tell me that I am
Is there any way that I can stay in your arms?

If I don't need you then why am I crying on my bed?
If I don't need you then why does your name resound in my head?
If you're not for me then why does this distance maim my life?


Zero memandang Moon yang melutut dihadapannya.Hatinya menjadi sakit melihat kesungguhan Moon.Hujan yang lebat menemani matanya yang turut berair.Dia tidak samggup lagi menyeksa orang yang dicintainya.Zero menutup rapat matanya,seakan memberi Moon peluang untuk menyerang balas.


Moon terus bangkit,serta merta melepaskan tumbukan diwajah Zero,Zero terjelupuk jatuh digelanggang simen,secara tidak sengaja mengeselkan sikunya dipermukaan simen yang kasar.Kulit terkupas,darah halus keluar.Memang sakit,tapi ia tidak boleh menandingi sakit dihatinya.


Moon tergamam,tersentak,terpana,terkejut..semuanya menjadi satu.Ini bermakna…aku bebas??Moon memandang Zero yang sudah ingin berdiri.Zero memandang Moon,lalu memberikan senyuman,manis tapi hambar.


“You win!” Ujarnya sambil berlalu.Para pelajar pula da yang terkejut,ada yang tidak faham..ada juga yang pelik.Zero semakin jauh dipandangan mata.Moon,is this what you want??


“Moon!!Zero!!” langkah Zero terhenti.Moon tersentak.Pelajar-pelajar pula seakan nampak hantu.Pengetua Alfred?Bukankah dia bermesyuarat??


“Korang berdua..kesini!!Pelajar semua masuk dalam kelas..kalau tak,cikgu denda masuk bilik

putih!” Serta merta pelajar berlari bertempiaran.Seakan bunyi das tembakan yang membuatkan

mereka berlari masuk kelas,macam kambing kena halau.


Zero dan Moon selamba menuju keaah pengetua,mereka berdiri tepat-tepat dihadapan pengetua.


“Kamu ni..dah besar panjang pun masih nak bergaduh..kamu lupa yang kamu tu ahli jawatan kuasa tertinggi selepas guru?Memalukan betul!Mari ikut cikgu!” Kata pengetua lantang menahan amarah.Telinga Zero dan Moon ditarik menuju kepejabatnya.Moon dan Zero yang mengerang kesakitan tidak diendahkan malah semakit kuat cubitannya.


****


Telinga yang merah membahang di habis-habis diusap,sakitnya masih menebal.Tak sangka pula aku,pengetua bersaudara dengan ketam.Power cubitannya.Berasap telinga.


BAM!Meja dihentak dengan kedua belah tapak tangan.Melepaskan geram.Zero dan Moon sekadar memandang pengetua sambil memeluk tuala putih.


“Answer me!kenapa korang bertarung?nasib baik ada yang bagi tau cikgu,kalau tak mesti salah seorang dari kamu sudah menangis,” Bentaknya lagi.


“Alah..cikgu,cikgu dah lambatlah..kalau cikgu sempat tengok pertarungan kami,mesti cikgu sokong aku punya,” Pengetua membeliakkan mata,tanda protes dengan kata-kata Zero.Moon menyiku Zero,isyarat untuk berhenti.


“Tapi,takda pun yang menangis,” Moon pula menafikan kata-kata pengetua.Ada..aku?Zero menjawab dalam hati.Pengetua Alfred mengeleng,malas berdepan dengan dua anak yang tidak matang-matang itu.


“Cikgu tak tahu nak buat apa dengan korang berdua ni..tapi,cikgu akan kurung kamu dalam Bilik Putih!” Putus Pengetua.Bulat mata Zero dan Moon.Bilik Putih?Berdua?


“Tapi..mana boleh…”


“Takda tapi-tapi..hukuman tetap hukuman!Bergerak sekarang!” Laci meja dibuka lalu membawa keluar segugus kunci.Moon menelan air liur.Aku sanggup dikurung berjam-jam,tapi tidak bersama dia!!Mahu tidak mahu..Moon terpaksa aku,kalau tidak..dia akan membuat kerja amal membersihkan kolam sebagai gantinya.


“Semua ni gara-gara kau..kalau kau tak buat syarat tu kita takkan terkurung tau!” Marah Moon dalam keadaan berbisik.


“Hei..jangan nak salahkan aku pula,kalau kau ambil kunci tu kita takkan terkurung tau!” Zero membalas pula.


“Aku takkan pernah mau dan takkan pernah jadi maid kau lagi,faham?!”


“Hah..gaduh lagi!cikgu tambah 2 jam biar jadi 5 jam..sedarlah diri tu sikit..korang dah nak exam..dan dekat nak jadi maka bapak pun!” bebel pengetua lagi,belum habis-habis.Inilah kali pertama pengetua membebel dalam sejarah.


Pintu terbuka luas,kelihatan barang-barang peralatan lengkap didalam bilik tersebut.Memang menyenangkan,tapi bagi Moon ia sesuatu musibah!


“Hah..tunggu apa lagi.Masuk..ingat,apa-apa yang korang buat,cikgu akan pantau..so no more fighting!” Kata pengetua sebelum meninggalkan mereka dalam keadaan yang terpinga.Moon mendengus.Tapi,Zero pula melangkah masuk kedalam bilik itu.Moon terpaksa.Apa-apa yang dirasainya sekarang,semenangnya pahit!


*************

P/s : Im sorry..mungkin post kali ni is totally nonsence..memang tidak masuk akal..hehe..tapi apa-apa pun sa tetap nak kamu enjoy masa baca..kay?Thank you for all your support!

5 comments:

  1. waaaaaaa..
    sedey la plak..
    huhu..
    lagu nieh mmg seyesly touching woo..
    my fevret song..huhu..
    smbung2..

    ReplyDelete
  2. wah..hebat la pertarungan die org..x msk akal pun x pe janji best..hehehe...
    tp kesian moon jd mangsa keadaan...
    ok continue lg...

    ReplyDelete
  3. gile beb..i like this n3..best sngt.. n3 ni wat aq asyik tersengeh je..

    hope sngt moon jtuh cinta kt zero.. plez la sngt..

    n3 ni la yg pling best..aq duk sengeh2 je..hakhakhak

    ReplyDelete
  4. logik ke x logik,, janji best... terhibur.. sian ye moon.. ptt la ego semacm.. ade rahsia di sebalik nya... huhuhuh

    ReplyDelete

Komen anda amat bermakna..terima kasih(^o^)

Total Pageviews

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hak Cipta Mutlak @ OkiE a.k.a WitcH 2011

Perhatian! Jalan cerita atau watak-watak didalam Enovel ini hanyalah rekaan semata-mata dan tidak ada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang sudah meninggal. Saya harap, pembaca-pembaca blog ini dapat menilai mana yang baik dan mana yang buruk. Terima Kasih <3

Adalah dinyatakan bahawa semua yang ada dalam blog
SoulMate http://bluevioletsky.blogspot.com adalah hak milik Okie a.k.a WitcH.Ia sama sekali tidak dibenarkan untuk digunapakai oleh sesiapa.Apa-apa tindakkan yang melibatkan peng'copy'an ataupun mautturun haruslah mempunyai kebenaran daripada penulis blog ini.