Followers

Quick Survey

Hello reader2 sekalian,
sini saya nak buat sikit survey, nanti saya sediakan poll untuk genre mana yang korang nak saya tulis dan saya upload dalam blog. Saya taknaklah blog ni senyap ja :)
Please take your time sebab saya pun akan ambil masa saya juga untuk tulis apa yang korang nak. Enjoy voting :)

23 July, 2009

Spell 22 : The Witch Is Mine


Spell 22 : The Witch is mine

Sudah beberapa jam mereka berada di bilik itu,tapi dalam beberapa jam jugalah mereka mendiamkan diri.Macam halimunan,masing-masing tak nampak sesama sendiri.Moon yang sedang membaca di meja sesekali menjeling kearah Zero.Zero yang selalu meniup sikunya,timbul rasa balas kasihan dihati Moon.Memang dari sedari tadi Moon memandang Zero,tapi Zero saja yang tidak perasan.Dia buat Moon macam almari yang berdiri tegak dihadapannya.Buku di tangan ditutup lalu diletakkan atas meja.


“Zero..siku kau luka,” Kata Moon.


“Dah tahu buat apa cakap,dia ajalah!” Nada sebal.Moon mendengus.Aku memang tak fahamlah dengan sikap makhluk satu ni..kadang-kadang,baik sangat..tapi sekejap aja..dah jadi sinis.Geram aku!Moon bangkit menuju kealmari lalu membuka pintu almari,sebuah kotak first aid dibawa keluar.Tanpa kebenaran dari Zero,Moon melabuhkan punggung disebelahnya.Zero tersentak.


“Sini..biar aku sapu,”


“Takpayah!” Kata Zero sambil melarikan sikunya,seperti takut Moon akan makan sikunya.


“Boleh tak dengar caka aku!” Nada Moon sudah bertukar serius.Zero tersentak buat yang kedua kalinya.Seperti dipukau,Zero perlahan-lahan mendekatkan sikunya pada Moon.Sebelum menyapukan iodine,luka itu dibersihkan dengan air suam.Zero hanya memandang Moon mengerjakan sikunya.Cara Zero memandang Moon seakan dia ingin tahu.Why being nice if I have to let you go afterall?


“Ini bilik persatuan kau kan?” Moon mengangguk.Selamba.Tiada apa yang dirasainya saat itu,jantung,paru-paru,kepala lutut..semua okey..seperti,berada dekat dengan Zero memberi nafas baru dalam dirinya.


“Macam mana boleh tau?Kan kah bilik ni dah dibubarkan sebelum kau pindah?”


“I know everything about you,” Simple saja ayatnya.Moon tersenyum segaris.Tau pula dia pasal aku..


“Dah.”


“Dah?dah apa?” Soal Zero pelik.


“Siku kau dah siap diplaster..kau mimpikah apa?”


“Oo!” Zero sekadar mengangguk.Sah.langsung dia tak rasa apa-apa waktu Moon menyapukan iodine mahupun menampalkan plaster.mabuk kali?Moon bangit,menyumpan semula first aid di tempat asal.


“Zero?” Moon memanggil tanpa memalingkan wajah pada Zero.


“Huh?”


“Kenapa kau tak mengelak?” Moon masih tidak memandang Zero.


“Kalau aku mengelak itu bererti kau milik aku..aku takkan lepaskan kau..”


“Jadi..kau tak mengelak sebab nak lepaskan aku?” Zero mengedutkan dahi.


“Bukankah itu kemahuan kau?Aku lepaskan kau sebab aku dah taknak paksa kau lagi..tapi kenapa kau soal aku begini?” Zero bangkit menghampiri Moon.Moon diam,tidak tahu jawapan apa yang harus diberinya.


“Kenapa Moon?kau macam bagi aku harap tau..harapan yang bila-bila saja boleh musnah..aku nak tahu,kenapa?” Zero memandang Moon yang langsung tidak menoleh ke arahnya.Moon masih diam.


“Jangan diam Moon..i need an answer!”


“I don’t know,okey..aku tak tahu!” Moon mengeleng beberapa kali membuatkan Zero memaut kepala Moon agar berdepan dengannya.


“Tell me..kau harap aku tak lepaskan kau?” Lembut saja Zero menuturkan ayat itu.Moon terpana..sesungguhnya suara itu yang sentiasa membuatkan dia lemah.Moon tunduk..’aku harap..kita sentiasa bersama.” Tapi..hanya dalam hati.Moon bingung.


“For Hanna’s sake..for Gia..”


“I beg You,Moon!”


“I’m counting on you..”


Suara Zany kembali menyerang hati Moon,suara itu adalah benteng kersa hati Moon.Tanpa mereka sedari,pintu sudah terbuka luas.Moon yang tunduk sudah pun mengalirkan air mata..Moon memejam rapat matanya,seakan meminta kekuatan..


“Let me go!let me go!lepaskan aku!” Setelah peroleh kekuatan yang seakan menggunung,Moon meluahkan kata-kata itu walaupun terpaksa.Zero terpana.


“Emmm….time’s up!” Moon dan Zero serentak menoleh kearah pintu.Kelihatan Mine sedang berdiri denagn tanda tanya atas kepala.Zero melepaskan tangan lalu memandang Moon.


“Thank you for being honest..” Kata Zero sebelum meninggalkan ruang itu,melintasi Mine yang bingung memandang mereka.Kata-kata terakhir Zero seakan panah yang bertubi-tubi dilepaskan tepat di jantungnya.Perlahan-lahan,Moon meluncur jatuh terduduk bersandarkan almari.Air matanya laju menitis.


“Mine..it’s hurt me...i’m sorry..” Moon menahan sebak.Mine segera mendapatkan Moon.Dia pergi kebilik disebabkan pengetua yang menyuruhnya,pengetua tahu yang kejadian seperti itu akan berlaku..sebab itu dia hantar Mine sebagai back-up.


“Aku buat semua ni sebab kakak…untuk Gia..aku sayang diorang.tapi aku juga cintakan Zero..tapi aku tak boleh memiliki dia..aku taknak musnahkan kebahagian kakak…Mine..sakit!” Moon menumbuk-numbuk dadanya,mahu menghilangkan sakit didalam.Mon dibawa dalam pelukannya.


“Shhh…it’s okey..it’s okey…”


“Aku tak sepatutnya cintakan dia Mine..i shouldn’t!Ini semua pasal aku terima cabaran..kalau aku terima..kami boleh berpisah secara aman..”


“No Moon..kita tak boleh salahkan keadaan..kau tak boleh menyerah macam ni..you love him,then fight!Aku lepaskan Zero sebab aku nak tengok korang bersama.”


“But I cant’t have him!” Moon membentak.


“Why?Sebab kak Hanna?kenapa?apa yang membuatkan kau berfikir mereka kekal bersama sehingga sekarang?” Moon diam.


“Sebab..mereka saling cinta..sebab cinta mereka kekal sehingga sekarang..dan Gia..Gia yang akan buat mereka kekal selama-lamanya..tiada siapa yang boleh pisahkan diorang Moon,” Moon terpana.Seakan baru terbangun dari mimpi ngeri.Eya..tiada siapa yang boleh pisahkan diorang kecuali kematian..begitu juga aku dan Zero.


“Mine…thank you!” Moon segera bangkit dan keluar dari bilik itu.Mine tersenyum..lega boleh buat mereka bersama..walaupun hati ada sakit sikit..tapi Jan kan ada..


Hujan masih belum redah mala lebih lebat dari tadi.Moon berlari ditengah-tengah hujan,mencari kelibat Zero.



“I’m sorry Zero…”


Cause I miss you, body and soul so strong that it takes my breath away
And I breathe you into my heart and pray for the strength to stand today
'Cause I love you, whether it's wrong or right
And though I can't be with you tonight
You know my heart is by your side


“I’m sorry…” Moon terduduk disana.Menyesali sikapnya.Tiba-tiba Moon tersentak.


“No..aku tak boleh begini..aku perlu cari dia!” Moon lantas berdiri.Menyambung pencariannya.Beberapa tapak kehadapan,Moon berhenti.Matanya tertumpu pada susuk tubuh yang sedang dipayungi sambil membuka pintu kereta.Zero??!


“Zero!!” Moon melaung.Zero tersentak lalu segera menoleh kearah Moon.Kelihatan Moon sedang berlari kepadanya.Pintu ditutup semula.Payung dilarikan.


“Kau nak apa?Kan kah aku sudah lepaskan kau.So just go!” Nada suaranya seakan menghalau.Moon menelan liur.



“Don’t let me..go..” Kata Moon.Dia kuatkan hatinya.Pertaruhkan egonya untuk mengaku.Zero yang seakan tersentak tertawa sinis.



“Wow…aku ni dah macam hambalah pula,kan?kalau suruh datang,datang..kalau suruh pergi,pergi..aku terlalu rendahkah di mata kau Moon?” Moon terdiam.Bukan itu maksud sikapnya.


“senang sangat kau ucapakan kata-kata tu sedangkan aku bermati-matian ingin memiliki kau..kau tahu tak,hati aku sakit bila aku nampak bertapa tingginya usaha kau untuk melepaskan diri..sakit Moon..sakit!Tapi sekarang..kita dua takkan rasa sakit lagi..aku takkan ganggu kau lagi..sebab aku dah taknak diperbodohkan oleh orang yang aku sayang..aku tak perlukan semua ni lagi..” Sesaat,Moon seakan hilang jasad.Mendengar ayat itu meluncur laju dibibir Zero.Air mata menitis bersama hujan.Zero membuka pintu kereta dan masuk.Moon ditinggalkan begitu saja.Kereta sudah pun berada dihadapan,ingin menghilang.


Moon tergelak,hambar bercampur sakit dihati.What am I thinking?!kau ingat dia akan terima kau lagi setelah apa yang kau dah buat,Moon?Kau memang bodoh!menyesal sekarang dah tak berguna..!


Moon meninggalkan tempat itu dengan langkah seperti orang kelaparan.Tiada tenaga pun untuk melangkahkan kali.Beberapa tapak kehadapan,Moon terjelepuk jatuh..kedua belah tangan menahan badan diatas tar yang mengairkan air hujan.Kemudian,dia menangis semahu-mahunya..seperti dia tidak pernah menangis seumur hidupnya.Teresak-esak.Nasib baik bunyi hujan lebat menengelamkan suara Moon.Tiba-tiba terasa seperti ada yang memeluknya dari belakang.Moon tersentak.


“I lied..i lied..I’m sorry Moon..i need you..” Suara Zero kedengaran jelas dicuping telinga Moon.Sekali lagi,Moon menangis menjerit..seperti budak-budak..


“kenapa?” Soal Zero sambil membawa Moon berdiri.


“Kenapa balik lagi?” Mata mereka bertentang.


“Sebab aku memang tak nak lepaskan kau dari dulu lagi,” Kepala Moon dipaut.Moon tersenyum dengan air mata.


“Aku takut..kau akan lepaskan aku..”


“No..i will always love you!” Ayat keramat itu meresap jauh didalam hati Moon.Sesungguhnya..hati Moon lega..

****


“Are you sure enough Zero?Kau tak rasa ni terburu-buru?” Soal Moon sambil memandang rumah banglo Zero.


“Alah Moon..diorang pasti akan setuju punya..trust me!” Jawab Zero pula.Moon tersenyum lalu mengangguk.Tangan Moon digenggam kemas.Pintu dikuak,mereka beriringan memasuki ruang rumah.Lady Yuna dan Tuan Albumin yang sebentar tadi kusyuk dengan kerja menleh kea rah pintu.


“Kenapa basah ku…yup..ni..hai?” Sapa Lady Yuna sebaik saja mendapati ada seorang lagi di

sebelah Zero.Ruang tamu dihampiri.


“Ma..Pa..ini Moon,my girl.”


“Hai..uncle,hai aunty.” Moon pula menyapa.Lady Yuna kelihatan seperti tidak menyenangi kehadiran Moon namun dia sedaya upaya menyembunyikan emosinya.


“Your girl..?” Tuan Albumin seakan meminta kepastian.Zero mengangguk.


“Sue..bawa towel dan kopi panas..hantar kat ruang tamu!” Laung Tuan Albumin.Hish!Keluarga Sarandani ni..macam dah kehabisan lelaki kat dunia aja..geram!Hati Lady Yuna bermonolog.


“So..you love each other?”


“Ya pa..lepas ni aku akan jadikan Moon sebagai isteri Zero!” Dengan cepat kepala Moon berpaling kearah Zero.Matanya dan Zero bertentangan.


Nak mampus?!napa cakap macam tu?aku belum putuskan apa-apa kau dah sembarangan!


Relaxlah..aku pasti..cinta kita berkekalan..


Mata mereka seakan berinteraksi.


“Kalau korang dah fikir macam tu..papa okey saja yang penting korang bahagia,” Jawab Tuan

Albumin.Dia dah serik dengan peristiwa yang pernah menimpa keluaraga mereka.Lady Yuna mencebik dalam hati.


“How about you Yuna?” Lady Yuna tersentak.


“Oh..ya..okey..” Suaranya kedengaran dipaksa.Memang pun terpaksa.Dari dulu dia memang tidak menyukai keluarga Moon.Mata Zero bersinar.Yes!Moon pula menyumpah-nyumpah dalam hati..tunggu ja lah Zero,aku cekek-cekek kau nanti!


Tap!Lengan Zero ditapi kasar,nasib baik tak jadi cekek.Tapis pun tapislah.Geram Moon dibuatnya.


“Why?”


“Kau ni..errr!!Memang!..suka sangat buat keputusan sendiri..menyesal aku terima kau!” Moon meluahkan rasa tidak puas hati sambil berjalan mendahului Zero.Moon mengibas-ngibas mukanya yang panas dek amarah.Zero tergelak kecil.Macam nenek kebayan betullah Moon ni..


“Moon..tunggu!” Zero mengejar Moon lalu memaut pergelangan tangan Moon.kini,perut Zero pula menjadi mangsa siku Moon.Zero terdorong kebelakang.


“Kenapa garang sangat ni..nak jadi Witch sangat?”


“Biar..kalau aku jadi witch..aku sihir kau jadi katak!”


“Sihirlah..lepas tu kau pula jadi princess yang mencium katak tu,” Zero seakan berseloroh.Moon memandang Zero dengan mata tajamnya.


“Do not look me with your sexy eyes,” Kata Zero.Moon tergelak.


“Eee..gelilah dengar ayat tu!” Kata Moon kasar lalu melangkah namun tangan yang masih dalam gengaman Zero membantutkan Moon dari terus melangkah.


“Why?”


“I love you!” Tidak kenal masa,ayat itu dituturkan.


“Eya..eya..eya..” Moon menjawab malas.Ayat itu sudah berkali-kali menerpa ditelinganya.


“Tak nak cakap gitu tempat aku?”


“Why should i?”


“To show your love?”


“No need..”


“Tapi aku nak dengar,”


“You’ll hear it..someday!”


“When?”


“Donno!”

******************

END BOOK II : Love comes


p/s: sa tak tau kalau n3 ni cukup memuaskan atau tidak..tapi seperti selalunya,sa tetap nak kamu enjoy..jangan malu2 nak komen post ni,kay?love you guys!

3 comments:

  1. 0k hpy laa...
    lps exm tr0s smb0nk tw
    c0z bnyk lg yg jd
    tnde tnye!huhu..
    gud luck 4 exm

    ReplyDelete
  2. i like very much this part..
    sdey la nnti okie lmbt post..

    but good luck for your exam..

    ReplyDelete
  3. suka sgt!
    hana suka time zero peluk moon masa hujan tu
    bleh bayangkan btapa sweet ;D

    ReplyDelete

Komen anda amat bermakna..terima kasih(^o^)

Total Pageviews

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hak Cipta Mutlak @ OkiE a.k.a WitcH 2011

Perhatian! Jalan cerita atau watak-watak didalam Enovel ini hanyalah rekaan semata-mata dan tidak ada kaitan dengan yang masih hidup ataupun yang sudah meninggal. Saya harap, pembaca-pembaca blog ini dapat menilai mana yang baik dan mana yang buruk. Terima Kasih <3

Adalah dinyatakan bahawa semua yang ada dalam blog
SoulMate http://bluevioletsky.blogspot.com adalah hak milik Okie a.k.a WitcH.Ia sama sekali tidak dibenarkan untuk digunapakai oleh sesiapa.Apa-apa tindakkan yang melibatkan peng'copy'an ataupun mautturun haruslah mempunyai kebenaran daripada penulis blog ini.